Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μπλόκαρε ρωσικό σχέδιο απόφασης για την Παλμύρα


Palmyre
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μπλόκαρε ρωσικό σχέδιο απόφασης για την Παλμύρα παρ΄ότι έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα και καλεί στην αναδόμηση της πόλης. Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών κατήγγειλε την σχετική απορριπτική απόφαση.

 «Αυτό δείχνει ότι η Δύση δεν ενδιαφερόταν στην πραγματικότητα ούτε για τη διαδικασία απελευθέρωσης της Συρίας από τους τρομοκράτες ούτε για να βοηθήσει στην ειρηνευτική διαδικασία και πολύ περισσότερο δεν διακατέχεται από πολιτισμικές αξίες που ωστόσο αυτοί διακηρύσουν με στεντόρια φωνή και σε υψηλούς τόνους. Γεωπολιτικά συμφέροντα βρίσκονται πίσω από όλα αυτά», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Maria Zakharova.

Τη νύχτα 29 προς 30 Μαρτίου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μπλόκαρε ένα σχέδιο απόφασης για την Παλμύρα που προετοίμασε η Ρωσία που καλούσε στην αναδόμηση της αρχαίας πόλης που καταστράφηκε από τους τρομοκράτες.

Η Mόσχα  δεν απογοητεύθηκε τόσο από τη θέση της Δύσης  αλλά περισσότερο «προβληματίζεται από την αυθεντικότητα των προθέσεων τους απέναντι στο διακανονισμό της διαμάχης στη Συρία ».

Το ρωσικό ΥΠΕΞ υπενθύμισε τη σιωπή των δυτικών διευθυνόντων μετά την ανάκτηση της αρχαίας πόλης από το συριακό στρατό με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας. «Εκτιμήσαμε ότι η καθυστέρηση αντίδρασης στην απελευθέρωση της Παλμύρας είναι ένα φαινόμενο συγκυριακό.Αλλά τώρα είναι προφανές ότι αποτελούσε μέρος μιας πιο συστηματικής προσέγγισης», υπογράμμισε η Maria Zakharova. RT  30.3.16

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;