Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Περίσσεψε φαγητό; Παρ” το μαζί σου!



Φωτο:worldwidequest.com
Σαφώς, καλό είναι να παραγγέλνουμε φαγητό με σύνεση και μέτρο όταν τρώμε εκτός σπιτιού. Ωστόσο, ακόμα και αν μείνει φαγητό στα πιάτα, η μάχη δεν έχει χαθεί! Μπορείς πάντα να ζητήσεις το φαγητό σου σε πακέτο, μία πράξη με πολλαπλά οφέλη.
Σκηνή σε εστιατόριο. Το γεύμα μόλις τελείωσε και εσύ και η παρέα σου διαπιστώνετε ότι είσαστε απειλητικά περιτριγυρισμένοι από μισοτελειωμένες μερίδες μέσα σε μισογεμάτα πιάτα. Μαζί με τα χρήματα σου θλίβεσαι για το «χαμένο φαγητό», αποτέλεσμα κακών υπολογισμών και μίας επαναλαμβανόμενης λάθος τάσης να «παραγγείλουμε κι άλλα για να μας φτάσουν!».
Τι μπορείς να κάνεις εν προκειμένω; Μπορείς πάντα να ζητήσεις το φαγητό σου σε πακέτο, μία πράξη με πολλαπλά οφέλη για όλους. Όπως σημειώνει και το ΜΠΟΡΟΥΜΕ στον δεκάλογο κατά της σπατάλης «Ζητήστε από τον εστιάτορα να βάλει σε συσκευασία ό,τι δεν φάτε, για να τα φάτε αργότερα. Αν δεν θέλετε να τα φάτε αμέσως, αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη σας. Δυστυχώς, σε αντίθεση με άλλες πλούσιες χώρες, ελάχιστοι Έλληνες παίρνουν μαζί τους το περισσευούμενο φαγητό τους από τα εστιατόρια (στις ΗΠΑ το ποσοστό αγγίζει το 50%).»
Θα θυμάσαι ίσως ότι μερικά εστιατόρια δίνουν ήδη την επιλογή της «μισής μερίδας» ενώ αν έχεις παιδιά είναι καλό να συζητήσεις μαζί τους τι προτιμάνε να φάνε και να δεις μήπως μπορείς να μοιραστείτε κάτι αν δεν πεινάς ιδιαίτερα. Σπάνια κάποιο εστιατόριο να «επιβάλλει» ο καθένας να παραγγείλει τη δική του μερίδα. Υπάρχουν μάλιστα εστιατόρια στο εξωτερικό που σε χρεώνουν πρόσθετα αν αφήσεις φαγητό στο πιάτο!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;