Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Αργά δεν ξυπνήσαμε;


42 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΩΤΟΥΝ:»Πώς ασκείται ο έλεγχος της δράσης των ΜΚΟ που εμπλέκονται στο προσφυγικό;»
IMG_3309.jpg  
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ
Βουλευτής Ν. Φθιώτιδος – ΣΥ.ΡΙΖ.Α
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  «Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης με πρωτοβουλία του Βουλευτή του Νομού Φθιώτιδος Ιωάννη Σαρακιώτη  αναφορικά με τη δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών».
Επί τον τύπον των ήλων θέτει τον δάκτυλον ο Βουλευτής του Νομού Φθιώτιδος του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Σαρακιώτης, αναφορικά με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τον τρόπο με τον οποίο αυτές ……..


εμπλέκονται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες. Ο Φθιωτός Βουλευτής, σε κοινοβουλευτική ερώτηση που με πρωτοβουλία του κατατέθηκε νωρίτερα σήμερα προς τα συναρμόδια Υπουργεία ζητά να μάθει πώς ασκείται ο έλεγχος της δράσης αυτών, προκειμένου να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα σε εκείνες που όντως προσφέρουν έμπρακτα σε αυτή την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη και σε εκείνες, που ενδεχομένως να δρουν παρασιτικά. 

Ο Βουλευτής πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα ζητώντας να του γνωστοποιηθούν στοιχεία σχετικά με την αξιολόγηση του έργου εκείνων των Μ.Κ.Ο., που έχουν εμπλακεί στο έργο της γενικής υποστήριξης των ευαίσθητων αυτών προσφυγικών/μεταναστευτικών πληθυσμών, τη χρηματοδότηση που έχουν ήδη λάβει οι εμπλακείσες Μ.Κ.Ο. την τελευταία τετραετία και το ύψος χρηματοδότησης που προβλέπεται να λάβουν στο μέλλον, καθώς και το αντικείμενο για το οποίο θα χρηματοδοτηθεί η κάθε μία εξ αυτών, εάν υπάρχει ή προβλέπεται να αναπτυχθεί κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός, που να είναι επιφορτισμένος ή θα επιφορτισθεί με το έργο του καταμερισμού στις διάφορες Μ.Κ.Ο. των κονδυλίων, που θα λάβουν καθώς και του ελέγχου της διαχείρισης των εν λόγω κονδυλίων από αυτές για τη διασφάλισης διαφάνειας και συνάμα αποτελεσματικότητας των δράσεών τους, με βάση ποιά κριτήρια και από ποιόν/ούς φορέα/είς γίνεται ή πρόκειται να γίνει η επιλογή των Μ.Κ.Ο. που λαμβάνουν ή/και θα λάβουν την οποία χρηματοδότηση για την προώθηση δράσεων που αφορούν την υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών και τέλος εάν έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες για το αποτελεσματικότερο συντονισμό των δράσεών τους.

Τέλος, ζητά να ενημερωθεί με ποιόν τρόπο έχουν αυτές συνεισφέρει στον τομέα της ενίσχυσης της απασχόλησης και υπό ποιό καθεστώς εργασιακών σχέσεων, επιθυμώντας να αναδείξει εκείνες τις Μ.Κ.Ο. που έχουν εμπράκτως συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για περαιτέρω υποχώρηση των δεικτών ανεργίας σε συνδυασμό με τη γενική κοινωνική και ανθρωπιστική δράση τους.
 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;