Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

H Mάχη του Ελληνα Α/ΓΕΕΘΑ στο ΝΑΤΟ…Σοβαρές ειδήσεις στα «ψιλά»!

 http://olympiada.files.wordpress.com/2014/09/wpid-20140921091956.jpg

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα
Ένα πραγματικό « θρίλερ» ήταν αυτό που παίχτηκε στη Λιθουανία πριν από λίγες μέρες, κάτι παραπάνω από μια απλή ψηφοφορία διαδικασία Εκλογής του νέου Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, μια πραγματική «μάχη σε όλα τα επίπεδα» που ωστόσο δεν είχε σχεδόν ΚΑΜΙΑ δημοσιότητα! Και το αποκαλύπτει το veteranos.gr.
Μιλώ για μια ψηφοφορία που «άδειασε» ένα ακλόνητο φαβορί, τον Ιταλό Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Ο Έλληνας ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος «έπαιζε» απλώς για την δεύτερη θέση με τον Τσέχο Στρατηγό να μην έχει καμιά τύχη !
Ποιο ήταν το γεγονός που εκτόξευσε τις μετοχές του Έλληνα Αρχηγού στα ύψη και παραλίγο να κρίνει την μάχη από τον πρώτο γύρο ; Κάτι που παρά «κάτι» να γυρίσει όλα τα δεδομένα, έστω κι αν η εκλογή του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής παίχθηκε …αλλού ;
Σε σύσκεψη των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ιταλός ΓΕΕΘΑ ζήτησε από το ΝΑΤΟ να προστατεύσει τα θαλάσσια σύνορα της Ιταλίας με την ανάπτυξη Πολεμικών Πλοίων που θα προστάτευαν την Ιταλία από τους λαθροκινητές που αποβίβαζαν λαθρομετανάστες στα Ιταλικά νησιά . Η πρόταση άρεσε σε Αμερικανούς και Βορειοευρωπαίους που βγήκαν στο πλευρό της Ιταλίας !
Τότε όμως, ο Έλληνας Αρχηγός, ζήτησε το αυτονόητο, να εφαρμόσει δηλαδή το ΝΑΤΟ το ίδιο για όλες τις Χώρες που έχουν το ίδιο πρόβλημα : Να αναπτυχθούν πολεμικά του ΝΑΤΟ απο την Ισπανία ώς την Κύπρο ώστε η συμμαχία να έχει την ευθύνη για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης !
Η πρόταση Κωσταράκου έφερε ενθουσιασμό στις Χώρες του Νότου ( αντιμετωπίζουν καθημερινά το πρόβλημα) και αμηχανία στην Ιταλία . Ο Ιταλός καταποντίστηκε στην πρώτη ψηφοφορία αλλά οι «Σύμμαχοι » δεν επιθυμούσαν Έλληνα. Έδωσαν εντολή να ψηφιστεί ο άχρωμος … Τσέχος.
Έχασε ο Στρατηγός Κωσταράκος σε μια «στημένη» ψηφοφορία αλλά μπορεί να είναι υπερήφανος . Ένα μόνο να πω: Οι Τούρκοι παραλίγο να πάθουν …εγκεφαλικό και έσπασαν τα τηλέφωνα προς την απέναντι όχθη. Έλληνας πρόεδρος; Οι Αμερικανοί γνώριζαν τις ικανότητες του Κωσταράκου αλλά ….
Τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ ανέδειξαν νέο Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής τον Τσέχο . Μια είδηση που …πέρασε στα «ψιλά». Κι όποιος καταλαβαίνει… κατάλαβε.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;