Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Έκθεση ζωγραφικής Μαρίας Φερεντίνου από 27/9/2014 έως 19/10/2014

http://agriniovoice.gr/wp-content/uploads/2014/09/ekthesi-diexodos.jpg
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΗ «ΔΙΕΞΟΔΟ»
 
Με έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Μαρίας Φερεντίνου 
ξεκινά την φθινοπωρινή δραστηριότητά της η «Διέξοδος»
 
 
Η «Διέξοδος» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις της για τα 15 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης ενεργού παρουσίας της ως  Κέντρο Λόγου & Τέχνης αλλά και ως Ιστορικό Μουσείο ξεκινάει τις φθινοπωρινές δραστηριότητές της το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου  2014 στις 8 το βράδυ με  έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Μαρίας Φερεντίνου με τον τίτλο «Σύμβολα».
 
Πρόκειται για μία έκθεση ιδιαίτερων και μεγάλων διαστάσεων έργων ζωγραφικής, επηρεασμένων από την αρχαιοελληνική και βυζαντινή κυρίως  τέχνη που θα εκτεθούν κατά το διάστημα 27/9 έως 19/10 στις αίθουσες του πρώτου ορόφου του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου» με ελεύθερη, όπως πάντα, είσοδο. 
 
 Η Μαρία Φερεντίνου γεννήθηκε το 1979 στην Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας όπου ζει και εργάζεται ως ζωγράφος και εκπαιδευτικός. 
 
Παρά το ότι ήταν πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, εν τούτοις  το 2002 θέλοντας να αξιοποιήσει το ταλέντο της στη ζωγραφική αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στη Σχολή Καλών Τεχνών τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και των Αθηνών.
 
Αποτέλεσμα των εξετάσεων αυτών ήταν η εισαγωγή της πρώτη στην Θεσσαλονίκη και έβδομη στην Αθήνα την οποία και τελικά επέλεξε σπουδάζοντας ζωγραφική με δάσκαλους τον Ζαχαρία Αρβανίτη, Άγγελο Αντωνόπουλο, Δημήτρη Κούκο, Μάγδα Σιαμκούρη και  αγιογραφία με δάσκαλο τον Παύλο Σάμιο. 
 
 Αποφοίτησε ως αριστούχος το 2007 ενώ παράλληλα με τις σπουδές της στην Ελλάδα  παρακολούθησε και μαθήματα ζωγραφικής στο University do Porto της Πορτογαλίας. 
 
Σήμερα συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 
 
Η έκθεση θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή από τις 11 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ ενώ για οργανωμένες ομάδες επισκεπτών η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με την γραμματεία του Μουσείου (26310 51260 και 6976 643610)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;