Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Έμμεση τουρκική δικαιολόγηση της επίθεσης στο Παρίσι!

Στο όριο του αδικήματος της προσβολής νεκρών κινούνται οι δηλώσεις από τα πλέον επίσημα τουρκικά χείλη, όπως αυτά του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Ομέρ Τσελίκ, οι οποίοι σχεδόν αιτιολόγησαν την επίθεση των παρανοϊκών ισλαμιστών φανατικών που αιματοκύλισαν το Παρίσι!

Παρότι οι δηλώσεις τους ξεκίνησαν με την αποκήρυξη της πράξης καθαυτής, ζήτησε την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της ισλαμοφοβίας που βρίσκεται σε άνθηση στην Ευρώπη, εμμέσως παρουσιάζοντας την επίθεση στο σατιρικό περιοδικό – εφημερίδα ταμπλόιντ, Charlie Hebdo, ως αποτέλεσμα αυτών των φαινομένων!
Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η τρομοκρατία και η ισλαμοφοβία «επηρεάζουν και πυροδοτούν η μία την άλλη»! Και για να μην μείνει καμία αμφιβολία για το τι ήθελε ακριβώς να πει, πρόσθεσε: «Η ελευθερία στις πεποιθήσεις πρέπει να γίνεται σεβαστή [όσο σέβεται η ισλαμιστική κυβέρνηση τα πιστεύω των πολιτικών αντιπάλων της] …το Ισλάμ είναι θρησκεία της ειρήνης και δεν είναι σωστό να τη συνδέουν με την τρομοκρατία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ομέρ Τσελίκ που μπορεί να αποκάλεσε την επίθεση ως «πράξη εναντίον όλης της ανθρωπότητας», άφησε υπονοούμενα προβοκάτσιας, λέγοντας «είναι εντυπωσιακό ότι μια τόσο επαγγελματική επίθεση μπορεί να εξαπολυθεί στο κέντρο του Παρισιού» και έσπευσε να προσθέσει «μουσουλμάνοι επίσης επλήγησαν», αναφερόμενος στις γελοιογραφίες για τον Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει το περιοδικό!
Παρόλα αυτά, αποφάνθηκε ότι «αυτή η επίθεση δεν θα πρέπει να συνδέεται» με τις διαμαρτυρίες. «Οι μουσουλμάνοι καταδικάζουν αυτό το περιστατικό. Πιστεύω ότι κάποιο άλλο κίνητρο βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση». Χωρίς σχόλια…
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;