Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Τι λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για τη συμφωνία των Βρυξελλών

ΜΕΤΑ ΤΟ EUROGROUP
Τι λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για τη συμφωνία των Βρυξελλών
Η Ελλάδα και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν απόψε σε συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης κατά τέσσερις μήνες έπειτα από εντατικές διαπραγματεύσεις στο Γιούρογκρουπ.
«Έκλεισε. Για τέσσερις μήνες», είπε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος.
«Υπήρξε συμφωνία επί ενός κειμένου», ανέφεραν άλλες δύο πηγές μετά το αποψινό συμβούλιο των υπουργών, το τρίτο μέσα σε 10 ημέρες.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αρμόδιος για την θεματική ενότητα Ευρώ και Κοινωνικός Διάλογος, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, επιβεβαίωσε τη συμφωνία μέσω Twitter και πρόσθεσε ότι αναμένεται η Αθήνα να παρουσιάσει έναν «ολοκληρωμένο κατάλογο μεταρρυθμιστικών μέτρων».
«Η δουλειά για την παράταση του ελληνικού προγράμματος μπορεί να συνεχιστεί. Είναι σημαντικό η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», επέμεινε ο Ντομπρόβσκις.
Η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει την Δευτέρα τον κατάλογο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προτείνει, περιλαμβανομένων μέτρων για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης και της διαφθοράς, αλλά και μέτρων διοικητικής μεταρρύθμισης. Θα εξεταστούν από ειδικούς πριν τεθούν σε ένα προσεχές Γιούρογκρουπ, ανέφερε μια ακόμη πηγή.
Έπειτα από εντατικές διαπραγματεύσεις οι υπουργοί εξέτασαν «ένα σχέδιο ανακοίνωσης της Ευρωομάδας το οποίο παρουσίασε ο πρόεδρός της Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο οποίο η Ελλάδα έδωσε τη συγκατάθεσή της», ανέφερε άλλη μια ευρωπαϊκή πηγή.
«Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν έναν πρώτο κατάλογο μεταρρυθμιστικών μέτρων, βάσει της τρέχουσας διευθέτησης, ως το πέρας της Δευτέρας 23ης Φεβρουαρίου», αναφέρει η ανακοίνωση του Γιούρογκρουπ, που επιβεβαιώνει την παράταση της δανειακής σύμβασης κατά τέσσερις μήνες.
«Οι θεσμοί θα εκφράσουν μια πρώτη άποψη για το εάν είναι επαρκώς συνεκτικός ώστε να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο εκκίνησης ώστε να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο κατάλογος αυτός θα διευκρινιστεί περαιτέρω και κατόπιν θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς ως τα τέλη του Απριλίου», προστίθεται στο ανακοινωθέν.
Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;