Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Στριφτή ταχινόπιτα

Σχετικά με τη συνταγή 
Δυσκολία: Εύκολη 
Σκεύος: Ταψί 
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά 
Ποσότητα για: 6-8 άτομα 


Υλικά συνταγής
  • 450γρ. φύλλο κρούστας
  • 300γρ. ταχίνι
  • 130γρ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 200γρ. καρύδια τριμμένα χοντρά
  • λίγο λάδι για άλειμμα (ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • άχνη για το πασπάλισμα

Διαδικασία συνταγής
  1. Ανακατεύουμε σε μούλτι το ταχίνι μαζί με το μέλι, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.
  2. Αλείφουμε ένα στρόγγυλο ταψί με λίγο λάδι. Παίρνουμε ένα φύλλο, βάζουμε στην άκρη της μιας πλευράς του γέμιση και πασπαλίζουμε με καρύδια. Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να τυλίγουμε σφιχτά γιατί θα φουσκώσει λίγο και η γέμιση.
  3. Ξεκινάμε το στρώσιμο των φύλλων από την εξωτερική πλευρά του ταψιού. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και φτιάχνουμε ένα μεγάλο σαλιγκάρι στο ταψί. Αλείφουμε με λίγο λάδι από πάνω τα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150oC-160oC, μέχρι να ροδίσει η ταχινόπιτα. Θα χρειαστεί περίπου 35-40 λεπτά.
  4. Αφού κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και σερβίρουμε.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;