Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Άλλη μια πράξη αγάπης και προσφοράς προς όφελος των δοκιμαζομένων αδελφών μας, από τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κατούνας.



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgx_Gfk2qXe_kOjOIhTq2Qk9S90UpPFPOdFlzJTsw_wHXqWGUYwhKFg7OEod2DQ-BLgcZtQb2ApLp5-5T1hbzsUs_hLM9uCYc3s8pkzOQp78odDimV7SzVb_sZglBhwT4JaNuWsAuvZ1P4/s400/AGIOS+ATHANASIOS.JPG

Με αφορμή την ανακοίνωση – πρόσκληση για συγκέντρωση τροφίμων ενόψει των ημερών που έρχονται, θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Τριάντη, για την προσφορά του στον τόπο μας και ιδιαιτέρως στην Κατούνα.

Είναι εξαιρετικά παρήγορο μέσα στον κυκεώνα της πνευματικής και οικονομικής κρίσης την οποία βιώνουμε σαν λαός, του ατομικισμού, της σαρκολατρείας και της προβολής αποτυχημένων προτύπων και συμπεριφορών, ένας ιερέας να κρατάει ζωντανή μια ενορία!

Το φιλανθρωπικό του έργο δεν περιορίζεται στην ευκαιριακή συγκέντρωση και προσφορά τροφίμων κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, αλλά λειτουργώντας μια τράπεζα τροφίμων και ενδυμάτων, η οποία στηρίζεται στην προσφορά των ενοριτών, είναι σε θέση να ανακουφίζει τον πάσχοντα συγχωριανό μας.

Περισσότερο, όμως, αυτό που κάνει την ενορία του Αγίου Αθανασίου Κατούνας ζωντανή είναι οι πληθώρα των εκδηλώσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του έτους. Λατρευτικές εκδηλώσεις Σχολή Γονέων, κύκλοι Αγίας Γραφής, κατηχητικά σχολεία κ.α. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στα κατηχητικά σχολεία συμμετέχουν πλήθος νέων παιδιών, τα οποία μαθαίνουν την Αληθινή ζωή, χωρίς αδιέξοδα… τον Χριστό. Δεν υπάρχει άλλη αλήθεια να δώσει ο π. Νεκτάριος. Από πόσα πράγματα έχουν γλιτώσει αυτά τα νέα παιδιά!

Είναι η πρώτη φορά, που μέσα από αυτό τον ιστότοπο εκφραζόμαστε προσωπικά και ονομαστικά για κάποιο πρόσωπο, αλλά θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση μας να αναδεικνύονται ζωντανές φωνές, με ήθος, που αληθινά προσφέρουν σε αυτό τον τόπο, καθώς και να προβάλλουμε το έργο τους, που δεν υστερεί σε τίποτα από το αντίστοιχο μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας.

Ευχόμαστε σε αυτόν και τους συνεργάτες του ο Αναστάς Χριστός να τους δίνει δύναμη.

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Κατούνα Κου πε πε


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3GuDUMeYuIAlD9t-adSr-DmSmzuF3D_D-DHvpVfQvjmv8m9JST_wYu81GTW9KK5QqkWnbyEQNwVGDcVXqfKmPhbN0Lo3_rEgCoisgsIAaOQz8TozLrNsRndqtaqXSchBbxe62DPX_KcZ0/s1600/food_pantry_donations.jpg


Αγαπητοί μου Αδελφοί.
Πλησιάζουν οι μεγάλες εορτές της Εκκλησίας μας, σε λίγες ημέρες θα εορτάσουμε και πάλι την Μεγάλη εορτή του Πάσχα. Είναι γνωστή, σε όλους μας, η οικονομική δυσπραγία που υπάρχει στην Πατρίδα μας.

Ζούμε καθημερινά την φτώχια και την στέρηση αδελφών μας οι οποίοι δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη αγαθά. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και γίνονται μεγαλύτερες όσο περνάει ο καιρός, για το λόγο αυτό δεν πρέπει να αγνοήσουμε, να περιφρονήσουμε τις κραυγές πολλών αδελφών που ζητούν ψωμί και γάλα για τα παιδιά τους.

Με τη χάρη του Θεού η φιλόπτωχος διακονία «Δημιουργία τράπεζας τροφίμων» της ενορίας μας προσπαθεί να διακονήσει τον πάσχοντα αδελφό, με τη συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας ( Γάλα, όσπρια, ζυμαρικά, κ.τ.λ.) αλλά και κρέας που θα γίνεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Σας παρακαλούμε, να συνδράμετε και εσείς στο έργο αυτό της ενορίας μας, όπως άλλωστε  πράξατε και παλαιοτέρα.

Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω για την πάντοτε Θεάρεστη ανταπόκρισή σας. Εύχομαι σε  σας και στις οικογένειες σας καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση. Με την αγάπη του Αναστάντος  Χριστού μας.
 Ο Εφημέριος της ενορίας σας. 
Αρχιμ. Νεκτάριος Ν. Τριάντης
                                               


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;