Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Βίντεο με την εισβολή των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στους σταθμούς του μετρό

Ένα μικρής διάρκειας βίντεο που προβάλλεται στους σταθμούς μετρό της Αθήνας φιλοξενεί η ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel» και ήδη έχει προκαλέσει τις πρώτες αντιδράσεις από Γερμανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους (αναμένεται, βέβαια σύντομα και η αντίδραση και του «ελληνικού μετώπου λογικής»…). Το βιντεάκι, που εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης για τις γερμανικές αποζημιώσεις, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχο. Στο βίντεο προβάλλεται η στιγμή της εισόδου στην Αθήνα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής και ακούγεται η φωνή του δημοσιογράφου, Κώστα Σταυρόπουλο, η τελευταία ελληνική φωνή που ακούστηκε στο αθηναϊκό ραδιόφωνο προτού καταληφθεί από τη Βέρμαχτ:  


«Οι Γερμανοί βρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών. Αδέρφια κρατείστε καλά μέσα σας τη ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου. 

Ο εισβολεύς εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις, εις την έρημον πόλιν με τα κατάκλειστα σπίτια. Έλληνες ψηλά τις καρδιές. 

Προσοχή: ο ραδιοφωνικός σταθμός των Αθηνών, ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός, θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα. Έλληνες, μην τον ακούτε. 

Ο πόλεμος μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι της τελικής νίκης».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;