Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Στο Άγιον Όρος ξεκίνησε σιγά-σιγά η συγκομιδή των βρώσιμων ελιών.


To ελαιόλαδο μαζί με το κρασί και το ψωμί, οι καρποί της ελιάς, του σταφυλιού και του σιταριού είναι παρόντες σε όλη την Αγία Γραφή και ευλογημένοι από τον Θεό.
       
Το ελαιόλαδο, ο χυμός της ελιάς, χρησιμοποιείται από αιώνες ως ιδανική τροφή αλλά και ως ανάθημα-αφιέρωση δηλαδή στον Θεό από τον άνθρωπο, ως καύσιμο στο καντήλι για να φωτίσει τα σκοτάδια της αγωνίας του σύγχρονου κόσμου.

Η Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου, (σέρβικο), έχει μεγάλες εκτάσεις ελαιών και παράγει τόσο βρώσιμες ελιές όσο και λάδι εξαιρετικής ποιότητας.
πηγή 



Οι φαγώσιμες ελιές-Πως γίνονται και πως διατηρούνται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;