Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Τραχανόσουπα πικάντικη με ντομάτα και μανιτάρια


traxanosoupa manitaria nik7

  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15'
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45'
  • Έτοιμο σε: 60'



Μια νοστιμότατη σούπα που θα σας ζεστάνει τις κρύες μέρες του χειμώνα.
traxanosoupa manitaria nik6


Υλικά

  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό,τριμμένο
  • 2 καρότα μέτρια, τριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 400ml χυμό ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
  • 3-4 καρφάκια γαρίφαλο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 250γρ. τραχανά, γλυκό
  • 100γρ. μανιτάρια αποξηραμένα, μουλιασμένα για 15 λεπτά σε 2 φλιτζάνια νερό
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα καρότα, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον πελτέ, ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και ρίχνετε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα μανιτάρια μαζί με το νερό που τα μουλιάσατε και συμπληρώνετε τόσο νερό μέχρι να φτάσει στη μέση της κατσαρόλας. Ανακατεύετε και το αφήνετε να πάρει μια βράση.

Βήμα 3

Ρίχνετε τον τραχανά, μετριάζετε τη φωτιά και τον ανακατεύετε ασταμάτητα με την ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά, για να μην κολλήσει. Νοστιμίζετε με την πάπρικα και σιγομαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά (ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία του τραχανά), ανακατεύοντας τακτικά με την κουτάλα. Ανάλογα με το πόσο ζουμερή θέλετε τη σούπα μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό, αν δείτε ότι πήζει πολύ. Ελέγχετε το αλατοπίπερο, ανακατεύετε και σερβίρετε.
  πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;