Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

Ατάκα σε Μέρκελ! «Πάρε τους πρόσφυγες σπίτι σου»


μερκελ

Λεωφορείο με Σύρους πρόσφυγες βρίσκεται καθ’οδόν από την Κάτω Βαυαρία προς την Καγκελαρία στο Βερολίνο, στο πλαίσιο δράσης που οργάνωσε ο περιφερειακός σύμβουλος της περιοχής Πέτερ Ντράιερ από το κόμμα «Ελεύθεροι Ψηφοφόροι», θέλοντας να δείξει, όπως λέει, στην Καγκελάριο Μέρκελ ότι η προσφυγική πολιτική της είναι λανθασμένη με αποτέλεσμα οι δήμοι και οι κοινότητες να έχουν επιβαρυνθεί υπερβολικά.

«Δεν θα τα καταφέρουμε!», είχε δηλώσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt», στην Καγκελάριο τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Ντράιερ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ενώ την είχε «απειλήσει» ότι θα στέλνει τους επιπλέον πρόσφυγες από την περιοχή του στην Καγκελαρία.

«Αν η Γερμανία υποδεχθεί ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, αυτό σημαίνει ότι στην περιοχή μου αναλογούν 1800 άτομα. Τους επιπλέον θα τους στέλνω με λεωφορείο στην Καγκελαρία», φέρεται να είχε δηλώσει στην κυρία Μέρκελ ο περιφερειακός σύμβουλος. Σύμφωνα δε με το δημοσίευμα, η Καγκελάριος είχε απαντήσει: «Αν μου στείλετε λεωφορεία, εγώ θα έπρεπε να τα στείλω πίσω στην Ελλάδα. Αλλά από εκεί, θα έλθουν και πάλι σε σας».

Προσπάθεια να αποτρέψει τον κ. Ντράιερ κατέβαλε μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί ο Βαυαρός Πρωθυπουργός Χορστ Ζεεχόφερ, ενώ, σύμφωνα με την εφημερίδα, η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Βαυαρίας Εμίλια Μούλερ απείλησε και με νομικές συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;