Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Χωρίς ιερό και όσιο το θολό Ποτάμι


 
 
Το κόμμα του Θεοδωράκη αντιδρά στην απόφαση να τελείται στην Ροτόντα θεία λειτουργία μία Κυριακή τον μήνα
Εμπάθεια με καθετί χριστιανικό έχει το Ποτάμι, που αυτήν τη φορά αντιτίθεται στην εκχώρηση της Ροτόντας στην Εκκλησία έστω και για μία φορά τον μήνα. Η σχετική απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, μετά τις αντιδράσεις που αρχικά προήλθαν από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, «δαιμόνισε» και τη Σεβαστουπόλεως. «Με αφορμή την απόφαση του υπουργού Πολιτισμού κ. Μπαλτά να γίνεται μία Κυριακή κάθε μήνα θρησκευτική λειτουργία στην ιστορική εκκλησία Ροτόντα της Θεσσαλονίκης, το Ποτάμι καλύπτεται από την ανάρτηση στο Facebook του Συνταγματολόγου Σταύρου Τσακυράκη, μέλους της Επιτροπής Διαλόγου του Κινήματος» αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού και παραθέτει το απόσπασμα:
«Ο κ. Αρ. Μπαλτάς σε νέα ανδραγαθήματα. Εχει βαλθεί να ευτελίζεται με κάθε απόφαση που παίρνει. Δεν ξέρω αν είναι έξαλλοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι (έχουν συνηθίσει να καταπίνουν τα πάντα), αλλά είμαστε έξαλλοι όλοι εμείς, που θεωρούμε αδιανόητο να μετατρέπεται ένα μνημείο σαν τη Ροτόντα σε χώρο θρησκευτικής λατρείας».
Η απόφαση Μπαλτά να τελείται μία Κυριακή τον μήνα θρησκευτική λειτουργία στη Ροτόντα ικανοποιεί αίτημα των ορθοδόξων της Θεσσαλονίκης ήδη από την εποχή που το κτίσμα βρισκόταν στο στάδιο της αναστήλωσης. Εθιξε, όμως, τους μεταμοντέρνους ορίζοντες του υπό κατάρρευση Ποταμιού... Ως δικαιολογία παρουσιάζεται η πολιτιστική φυσιογνωμία του κτίσματος του 4ου μ.Χ. αιώνα προς τιμήν του Διός, που έχει χαρακτηρισθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η απόδοση της Ροτόντας μία φορά τον μήνα στην Εκκλησία ενισχύει τον δεσμό του κτιρίου με την πόλη και την Ιστορία της.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;