Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΤΜΟΥ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ



ΦΟΤΟ1
manastir_02

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
 Δυο Τούρκοι, (!!!), ερευνητές έκαναν μια πραγματικά εντυπωσιακή και συγκλονιστική έρευνα και κατέγραψαν τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες από τα μοναστήρια το όρους Λάτμος, του πρώτου Αγίου Όρους της Μικράς Ασίας, στην περιοχή της Καρίας νότια της Σμύρνης στην λίμνη Μπάφα, κοντά στην βυζαντινή Ηράκλεια, όπου κάποτε ήταν το κέντρο χιλιάδων ελληνορθόδοξων μοναχών.
ΦΟΤΟ2
φοτο7
Οι ίδιοι οι Τούρκοι αναφέρουν με εμφανή θαυμασμό το μοναστήρι του Στύλου, το «Yediler Manastırı» δηλαδή, «Η Μονή των Επτά», το «Pantakrator ve İSA Mağaraları», δηλαδή, «Η σπηλιά του Ιησού Παντοκράτορος» και το «Beşparma dağları özerinden diğer manastırlar», δηλαδή, «Τα άλλα μοναστήρια επί του Όρους Πενταδάκτυλου».

ΦΟΤΟ3
ΦΟΤΟ5
Όλη η περιοχή βρίθει από τα σημάδια του ελληνορθόδοξου μοναχισμού που κάποτε ήταν το ευλογημένο Άγιο Όρος της Μικράς Ασίας. Στο μοναστήρι του Στύλου οι Τούρκοι αναφέρουν ότι έζησε ο μοναχός Παύλος, που τρέφονταν μόνο με ρίζες και είχε γίνει γνωστός σε όλη την νότια Μικρά Ασία μέχρι την Κωνσταντινούπολη για τα πολλά του θαύματα.
ΦΟΤΟ6
Όλα αυτά έρχονται σήμερα ξανά στο φως της δημοσιότητας με μεγάλο δέος από τους ίδιους τους σημερινούς κατοίκους της Τουρκίας.
ΤΟΥΡΚΟΙ

Α μη τι άλλο, Σημεία των Καιρών.
map

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;