Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

* Aιτία της καταστροφής μας θα είναι η υπερηφάνεια και αμετανοησία μας *





Aνοίξατε τους οφθαλμούς σας και θα ιδήτε καθαρά την ευσπλαγχνία του Παναγάθου Θεού και την αμετανοησία της ανθρωπότητος , και θα κατανοήσετε το πνεύμα και το σκοπό των προφητειών, που μας διδάσκουν να μένουμε μακράν της αμαρτίας.
Βλέπετε την ζωήν των Χριστιανών, οι οποίοι θα έπρεπε να σκέπτωνται μόνον τον Θεάνθρωπον Χριστόν,
όπου έγινε άνθρωπος κατά πάντα, δια να Τον μιμούνται οι άνθρωποι από την Βηθλεέμ μέχρι τον Γολγοθάν (την Γέννησην έως τον Σταυρόν).
Ακούετε όπου λέγει δι' αυτάς τας ημέρας΄ ''συνοχή εθνών'' (Αποκ.21,25-26)
Επειδή όλα τα έθνη, που είχον πιστέψει εις το Όνομα του Κυρίου και ήσαν Χριστιανικά, έχουν αθετήσει το Άγιον Ευαγγέλιον και έπεσαν δια της υπερηφανείας εις την αμαρτίαν, θα τα καταλάβη ''συνοχή'', δηλαδή μεγάλη στενοχωρία και φόβος.
Και αιτία όλης αυτής της καταστροφής των ανθρώπων είναι η υπερηφάνεια, η οποία δεν τους αφήνει να εννοήσουν την αμαρτία των και να μετανοήσουν, αλλά τους ρίπτει εις την ασέβειαν μέχρι και απιστίας εις την ύπαρξιν του Θεού.
Τους δε δούλους Του ο Πανάγαθος Θεός τους προφυλάσσει δια των Αγίων Προφητών, οι οποίοι προφητεύουν πολέμους και λοιπά, δια να ζώμεν προσεκτικώς και εναρέτως , και δια να μη έλθουν και εις ημάς τα κακά που προφητεύονται και ήδη πολλά γίνονται.


  + Ιερομονάχου Χρυσάνθου Αγιαννανίτου, 1981

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;