Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Την έκταση της καταστροφής που άφησαν πίσω τους οι βάρβαροι ισλαμοφασίστες στην Παλμύρα αποκαλύπτουν φωτογραφίες που αποτυπώνουν το πριν και το μετά της ιστορικής πόλης.


 Η Παλμύρα πριν και μετά -Μνημεία 2.000 χρόνων έγιναν κομμάτια από τους βαρβάρους ισλαμοφασίστες!
Η Παλμύρα πριν και μετά -Μνημεία 2.000 χρόνων έγιναν κομμάτια από το ISIS [εικόνες & βίντεο]
Οι εικόνες δείχνουν πως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς κατεδαφίστηκαν χωρίς οίκτο από τους λάτρεις του Ισλάμ.
Ο φωτογράφος του AFP Joseph Eid είχε επισκεφτεί μνημεία της Παλμύρας, όπως τον ναό Βάαλ Σαμίν, τον ναό Βήλου και την Αψίδα του Θριάμβου, τον Μάρτιο του 2014, φωτογραφίζοντάς τα.
Ο 2.000 ετών ναός του Βήλου (Bel) και το ιερό του Βάαλ Σαμίν, κατεδαφίστηκαν με εκρηκτικά, η Αψίδα του Θριάμβου, επίσης ανατινάχθηκε, ενώ ισοπεδωμένο φαίνεται επίσης το στρατόπεδο του Διοκλητιανού ( τρίτος αιώνας μ.Χ.).
Ο Joseph, δύο χρόνια μετά, βρέθηκε και πάλι στην συριακή πόλη και αποτύπωσε με την κάμερα του τι είδε.
Η σύγκριση των εικόνων δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, με τους αρχαίους θησαυρούς να έχουν λεηλατηθεί από το Ισλαμικό Κράτος.





Πλέον, βασικό μέλημα είναι η ανοικοδόμηση της πόλης, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ανακοινώνει πως οι ρωσικές δυνάμεις θα αναλάβουν τον καθαρισμό των ναρκών από την περιοχή, ενώ η Unesco, η Ρωσία και η Συρία θα αξιολογήσουν τις καταστροφές που προκάλεσαν οι τρομοκράτες και θα εκπονήσουν σχέδιο ανοικοδόμησης».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;