Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Τί κρύβεται πίσω από την αποκάλυψη των Wikileaks;


ti-krubetai-piso-apo-tin-apokalupsi-ton-wikileaks-


Και ξαφνικά, την ημέρα επιστροφής της τρόικας και δύο ημέρες πριν από την έναρξη της τελικής διαπραγμάτευσης, σκάει αυτό το μείζον θέμα με τον Πόλ Τόμσεν και τη συνομιλία του με τον προστατευόμενή του Ντ. Βελκουλέσκου. Στη συνομιλία φαίνεται ο αυτόνομος ρόλος του ΔΝΤ που ουσιαστικά απειλεί με χρεοκοπία την Ελλάδα αν δεν συμφωνήσει σε σκληρά μέτρα. Γνωστή λίγο – πολύ η στάση του Ταμείου που ζητά καταστροφή της χώρας με νέα υφεσιακά μέτρα και μετά να κουρευτεί το χρέος, μόνο που αυτό δεν βάζει τα λεφτά αλλά η Ευρώπη.Πολύ περίεργη συγκυρία η αποκάλυψη της υπόθεσης από τα Wikileaks όπως λένε κάποιοι ότι συνέβη γιατί υπάρχουν κι άλλοι που υποστηρίζουν ότι μπορεί να μην έχουν γίνει έτσι τα πράγματα.
Κατ’ αρχάς η συνομιλία που κατεγράφη έγινε στις 19 Μαρτίου, την παραμονή της αποχώρησης των δανειστών από την Αθήνα για το καθολικό Πάσχα. Ήταν δηλαδή σε ελληνικό έδαφος, όπερ σημαίνει ότι θα μπορούσαν να καταγράφουν συνομιλίες και ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Υπάρχουν ήδη φήμες ότι ίσως και στην Ελλάδα έγινε η καταγραφή και από τη χώρα μας έγινε η διαρροή της υπόθεσης που αναμφισβήτητα βολεύει την κυβέρνηση.
Η υπόθεση αυτή δημιουργεί μείζον θέμα για το ΔΝΤ και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην απομάκρυνση του Πολ Τόμσεν από το ελληνικό ζήτημα. Η κυβέρνηση, σαν έτοιμη από καιρό, αντέδρασε έντονα, ο Τσίπρας έκανε έκτακτες συσκέψεις, μίλησε με τον Παυλόπουλο, με τον Βούτση, θα μιλήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς. Λες κι έχουμε… πολεμική σύρραξη και πρέπει να βγούμε όλοι με τ’ άρματα. Σιγά το πράγμα δηλαδή. Οι ανεκδιήγητοι χαρτογιακάδες του Ταμείου επιβεβαίωσαν όσα γνωρίζαμε. Ότι είναι ανάλγητοι, δεν υπολογίζουν ούτε την κατάσταση της χώρας, ούτε τα λάθη που έχουν κάνει.
Να θυμίσουμε ότι εντελώς τυχαία τις τελευταίες εβδομάδες και ο Τσίπρας, και ο Τσακαλώτος και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι καταφέρθηκαν με σκληρότητα κατά του ΔΝΤ και ουσιαστικά προανήγγειλαν ρήξη. Τυχαίο; Δεν ήξεραν τίποτε και απλά υποψιάστηκαν ότι ο Τόμσεν και η… Δρακουλέσκου θα βάλει φουρνέλο στη διαπραγμάτευση;
Υπάρχει και το άλλο σενάριο που κυκλοφορεί ευρέως στην πιάτσα. Ότι η κυβέρνηση της αριστεράς έχει πέσει εδώ και μήνες στα τέσσερα, ότι έχουν συμφωνηθεί νέα φορολογικά μέτρα 5,4 δις ευρώ, τουλάχιστον. Ότι η κυβέρνηση της αντίστασης και ο αντιμνημονιακός Αλέξης έχουν γίνει οι χειρότεροι Μερκελιστές και θα κάνουν ό,τι τους ζητήσει η τρόικα. Χαρακτηριστική περίπτωση η ανακοίνωση ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα πάει την Παρασκευή στο λιμάνι για να υπογράψει τη συμφωνία πώλησης στην Cosco. Ποιος ο Τσίπρας και πιθανότατα ο Δρίτσας που είχαν κάνει προεκλογική σημαία το… ξεπούλημα του ΟΛΠ. Όμως, έδωσε εντολή η Άνγκελα προφανώς και όλα θα γίνουν όπως πρέπει από τους… αγωνιστές της Αριστεράς.
Άραγε, υπάρχει καλύτερος φερετζές για την ξεφτίλα τους να φέρουν τα μέτρα για τους φόρους και για τις συντάξεις στη Βουλή από έναν «πόλεμο» με το ΔΝΤ; Θα τρώει σανό ο κόσμος βλέποντας πώς το ΔΝΤ φεύγει ή πώς ο Τόμσεν ο κακός Δανός διαπομπεύεται. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συσπειρωθούν απέναντι στους κακούς του Ταμείου και θα τρέξουν να ψηφίσουν τα μέτρα. Πόσο βολικό είναι αυτό; Και πόσο βολικό να γίνουν σ’ αυτή τη χρονική στιγμή.
Αν υπάρχει σχέδιο όντως καλά μελετημένο μπράβο τους που το σκέφτηκαν. Και μπράβο τους που ίσως έχουν εμπλέξει τις μυστικές υπηρεσίες και κάνουν υποκλοπές συνομιλιών.
Αν όμως δεν έχουν σχέδιο αλλά είναι μια ακόμη κυβερνητική μπαρούφα που μπορεί να οδηγήσει σε νέα δεινά θα πρέπει να το γνωρίζουμε. Αν είναι μια επικοινωνιακή ανοησία για να περάσουν εύκολα τα μέτρα και ο λαός να βλέπει πόσο… αντιστάθηκε ο Τσίπρας τότε είναι σίγουρη η χρεοκοπία, δε χρειάζεται να μας το πει ο Τόμσεν. Η αλήθεια είναι μία: Ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στα σκληρά μέτρα του μνημονίου. Κι ότι ανεξαρτήτως αν υπέκλεψαν τη συνομιλία τα Wikileaks ή κάποιος Κυπατζής εδώ στην Ελλάδα, η ουσία είναι ότι έτσι βγαίνει από πάνω η κυβέρνηση και ζητά εξηγήσεις.
Όλα όμως βγαίνουν στο φως, ουδέν κρυπτόν από τον ήλιον και σύντομα θα μάθουμε το κόλπο που στήθηκε.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;