Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ο εορτασμός του τοπικού Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος στα Σκλάβαινα Βόνιτσας


Σε   κλίμα   θρησκευτικής   ευλάβειας   και   ιερής   κατάνυξης  τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, εις μνήμην του τοπικού Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος του νεοφανούς,  που μαρτύρησε μαζί με τους πέντε συμμοναστές του στα Σκλάβαινα του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, κοντά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας.
Η Ιερά Ακολουθία τελέσθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου το απόγευμα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος, που βρίσκεται στο χώρο του μαρτυρίου του και χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς, αναφέρθηκε και ανέλυσε την προτροπή του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Απόστολο Τιμόθεο «….μνημόνευε Ιησούν Χριστόν εγηγερμένον εκ νεκρών…» Μια προτροπή που απευθύνεται διαχρονικα σε όλους του χριστιανούς  και που ο  Άγιος Βλάσιος ο Ακαρνάν εφήρμοσε με ακρίβεια σε όλη του την ζωή και  γιαυτό μαρτύρησε στον τόπο που βρισκόμαστε σήμερα μαζί με τους συμμοναστές του το έτος 1006 μ.Χ….
Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, αφού ευχαρίστησε το πλήθος των πιστών που προσήλθαν για να τιμήσουν τον τοπικό  Άγιo,     δεν   παρέλειψε   να   ευχαριστήσει   τον   σεβαστό   γέροντα   κα ιεροκήρυκα  Αρχιμ.  π.Αυγουστίνο   Κατσαμπίρη   ο   οποίος   έγραψε,   παρουσίασε   και γνώρισε σε όλους μας τον Άγιο Βλάσιο. Ευχήθηκε σύντομα να πραγματοποιηθεί η επίσημη Αγιοκατάξη του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος του νεοφανούς, ο οποίος συγκατελέγεται  μεταξύ  των  τοπικών Αγίων της  Ιεράς  Μητροπόλεως Αιτωλίας  και Ακαρνανίας.
Τον εσπερινό από τον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος στα Σκλάβαινα Βόνιτσας, μετέδωσε ζωντανά η Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο του ΑΧΕΛΩΟΥ.
aitol1 aitol3 aitol4 aitol5Γράφτηκε από τον/την Αχελώος Τηλεόραση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;